Front Page

by admin / 17. september 2017 / No comments

Strøm musikk:

Musikk

Kjøp CD:

//bennyborg.no/wp-content/uploads/2017/09/1740325545.jpg

Strøm musikk:

Biografi

Svenskfødte Benny Borg kom til Norge i 1968, etter invitasjon fra Arne Bendiksen.

Han hadde en lang rekke salgssuksesser på 70-tallet, blant annet "Balladen om Morgan Kane", som lå 20 uker på VG-lista. Året etter ble han den første vinneren av Norsktoppen, og han mottok Spellemannprisen for LP-en med samme navn.

«En spennende dag for Josefine» og «Den store dagen» herjet både Norsktoppen og salgslistene da de kom, og er i dag regnet blant høydepunktene i den norske sangskatten.

Hans samarbeid med Grethe Kausland og Dizzie Tunes ble store publikumsfavoritter, og det var i sistnevntes revyer at Borg gjorde sin klassiske imitasjon av Elvis Presley, en imitasjon han siden har gjort mer enn 3000 ganger.

I 1982 slapp Bjøro Håland sin signaturlåt, "I Love Norwegian Country", ført i pennen av Benny Borg.

På midten av 1990-tallet forlot han Dizzie Tunes til fordel for egne soloprosjekter, blant annet soloforestillingen Balladen om Cornelis Vreeswijk.

Benny Borg har bidratt til plater som har solgt til sammen over 1.000.000 eksemplarer.

I 2016 gjorde han et spektakulært comeback på platemarkedet med "Den største reisen", til høye salgstall og massiv hyllest fra kritikerne. I kjølvannet av dette deltok han på TV2-programmet Hver gang vi møtes, hvor hans "God morgen, min kjære" ble den mest sette videoen fra programserien noensinne, uansett sesong.

I 2018 kommer oppfølgeren til "Den største reisen", med arbeidstittel "En dag på jorden".

Diskografi:
Benny Borgs beste (1973)
Kirsti & Benny (1973)
Barnvisor för vuxna (1973)
Mine låter på min måte (1974)
På verdens tak (1974)
Mina låter på mitt sätt (1975)
Sammen med Kirsti & Benny (1976)
Kirsti & Benny (1976)
Benny Borgs beste (1977)
Tur - retur (1978)
The Nashville Collection (1979)
Benny Borg synger Elvis (1980)
I dag (1992)
Den største reisen (2016)

//bennyborg.no/wp-content/uploads/2017/11/FOTO-Benny-i-studio-21.jpg

Kontakt